Gjestene kom 35 år på rad

«Alt for gjestene». 

Det har alltid vært mottoet på Sanner hotell. Sommeren 1930 startet Ingeborg og Sverre Lyngstad pensjonatdrift på stedet. Kapasiteten var to rom. Men så kom det tre gjester! 

Ikke noe problem! Da flyttet vertskapet bare ut på låven. 

På denne tiden var det flust av pensjonater på Granavollen. Først var det folk som ikke hadde råd til å bo i byen, og søkte seg til billigere losji, som leide seg inn. 

Postkort fra 1950. FOTO: Hadeland Folkemuseum

Senere, da det ble vanlig å ha ferie, kom byfolk for å puste frisk luft og nyte naturen. Ofte bodde koner og barn i ukesvis, mens mannen kom i helgene og når han hadde noen dagers ferie. Hadeland var et ferieparadis i passe lang avstand med toget – eller med bil og privatsjåfør. Gjestene kom ofte igjen og igjen – rekorden var nok de som kom 35 år på rad, i jula, påsken og sommerferien.

I dag er det fjerde generasjon som driver hotellet, som har blitt utvidet i flere omganger. 

Sanner hotell har en rik kunstsamling. FOTO: Håkon Forfod Sønneland

Staale Kyllingstads bronseskulptur i parken viser to søstre. Den symboliserer både de to søstrene som vokste opp her på 50-tallet, og Søsterkirkene like ved. Inskripsjonen sier «Sanner etter ættegården Sandr, gammal som soga vår. Mat oss metter, skjønnhet sjelen styrker, geist er gudegave». Her har det bodd mennesker i nesten 2500 år.

Lars Inge Næss er den fjerde generasjonen som leder Sanner hotell.

I dag tilbyr Sanner hotell gode fasiliteter for kurs og konferanser. Det er mange som legger selskapene sine hit, og den erkebritiske tradisjonen Afternoon Tea har blitt svært populær. 

Det familiedrevne hotellet har tariffavtale, og er lærlingebedrift og sertifisert Miljøfyrtårn, med vekt på bærekraft og miljø.